بهبود شارژدهی باتری در اندروید ۱۵ تگرگ چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس نسخه فوق پیشرفته هوش مصنوعی «جمنای لایو» با توانایی مکالمه زنده رونمایی شد شواهدی جدید از زمان عرضه گلکسی S24 FE تریلر سینماتیک بازی Assassin’s Creed Shadows منتشر شد اطلاعاتی جدید از دوربین و نمایشگر گلکسی S۲۵ کنترلر Proteus برای بازیکنان دارای معلولیت ایکس باکس رونمایی شد + مشخصات توصیه‌های ایمنی برای مقابله با آسیب‌های سیل ویدئویی جدید از حرکات حیرت‌انگیز ربات انسان‌نمایUnitree G1 | رقیب اطلس بوستون داینامیکس گوگل قابلیت جدید درک بصری را برای جمینای معرفی کرد + ویدئو برنامه‌های جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مدیرعامل ابرآروان: دلیل اختلال و کندی اخیر اینترنت ایران حملات سایبری و ناتوانی زیرساخت است تریلر جدید بازی The Rogue Prince of Persia + زمان عرضه OpenAI قابلیت‌های صوتی و تصویری جدید ChatGPT را معرفی کرد نسخه دسکتاپ ChatGPT رونمایی شد GPT-4o، مدل جدید هوش مصنوعی OpenAI، معرفی شد محققان می‌گویند هوش مصنوعی یاد گرفته‌ چطور انسان‌ها را فریب دهد چرا هنگام شفق قطبی در آسمان رنگ‌های مختلف می‌بینیم؟ بالاخره آپدیت One UI ۶.۱ برای گلکسی A۵۴ منتشر شد بازی پابجی در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ با نرخ ۱۲۰ فریم اجرا می‌شوند
سرخط خبرها

دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد

  • کد خبر: ۲۰۳۳۱۲
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۳
دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد
محققان چینی کشف کرده‌اند که هسته داخلی زمین هر ۸.۵ سال به‌گونه‌ای موزون تکان می‌خورد و این امر احتمالاً بر میدان مغناطیسی این سیاره تأثیر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز - کشف این تکان چرخه‌ای در هسته زمین ممکن است دیدگاه‌های سنتی محققان درباره میدان مغناطیسی و ویژگی‌های دینامیکی و ژئوفیزیکی زمین را تغییر دهد.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان ژئوفیزیک دانشگاه ووهان چین پدیده‌ای ریتمیک در هسته درونی زمین کشف کرده‌اند. به‌نظر می‌رسد که هسته درونی زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار یک لرزش ظریف حول محور چرخشی خود ایجاد می‌کند. این لرزش ناشی از یک ناهماهنگی کوچک بین هسته داخلی زمین و گوشته آن است.

در عمق حدود ۲۹۰۰ کیلومتری، هسته زمین به دو بخش تقسیم می‌شود؛ یک بخش بیرونی مایع و درحال‌چرخش و یک لایه داخلی که عمدتاً جامد است. این بخش از هسته چندین جنبه حیاتی عملکرد زمین را تعیین می‌کند؛ ازجمله طول روز و سپر مغناطیسی که مانع تابش مرگبار نور خورشید می‌شود.

نوسانات کشف‌شده در هسته داخلی به تغییرات احتمالی در شکل و حرکت هسته مایع نیز اشاره دارد؛ این تغییرات ممکن است خود بر میدان مغناطیسی زمین تأثیر بگذارند. این کشف مهم از تجزیه‌وتحلیل پیچیده حرکت قطبی زمین و اندازه‌گیری محور چرخشی سیاره نسبت به پوسته آن به‌دست آمده است.

دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد

محققان با مشاهده انحرافات ظریفی که هر ۸.۵ سال در حرکت قطبی اتفاق می‌افتد و همبستگی آن‌ها با تغییرات جزئی در طول روز در سرتاسر کره زمین، به این لرزش هسته داخلی پی بردند. یافته‌های جدید نظریه‌های سنتی را با فرض هم‌ترازی بین هسته داخلی و محور‌های چرخش گوشته زیر سؤال می‌برند.

درواقع پژوهش جدید کشف کرد که یک شیب ۰.۱۷ درجه‌ای بین هسته داخلی و گوشته وجود دارد. این شیب احتمالاً به‌علت وجود نیمکره شمال غربی متراکم‌تر در هسته، همراه با تغییرات چگالی بین لایه‌های داخلی و خارجی هسته ایجاد شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->